Girl and Horse

Lómasszázs workshop 1.
Elmélet és gyakorlat lótartóknak

Program

01

Biomechanikai összefüggések (előadás, 45 perc)

02

Masszázselmélet - alapok, fontos triggerpontok, nyújtások

03

Masszázsgyakorlat a workshop helyszínén, saját lovakon

Előadó

nellikezel_edited.jpg

Deminger Kornélia

német nyelvtanár, ló-terapeuta

Kiterjedt tapasztalattal rendelkezik lómasszázs, kinesio-tape, ló-akupresszúra és egyéb manuálterápiák terén. 2 éves német ló-akupunktúrás végzettségét már a FitoCavallo lovas tanácsadójaként szerezte meg 2019-ben. Egyik fő érdeklődési területe a Hagyományos Kínai Állatorvoslás.

Hanging Herbs

Kérdésed van?

Hol lesznek megtartva a workshop-ok?


A település, mint helyszín, mindig az aktuális szervezőtől függ. Az elméleti előaáds bárhol megtartható, ahol működik egy projektor, viszont a gyakorlati részhez lovak is kellenek, tehát azt lovardában tartjuk. Fontos, hogy legyen nyugodt hely, ahol a lovak rögzíthetők és nincsenek zavaró tényezők.
Mit vigyek magammal?


1. Megfelelő, kényelmes öltözéket (ha szükséges, meleget, mert a gyakorlati helyek időjárásnak kitett részen is lehetnek). 2. Bőséges folyadékot, hogy ne száradj ki. 3. Gyümölcsöt, kekszet, pogácsát, kávét, teát, rágcsát, stb. Amit kérjük, ne hozz: 1. kutyát 2. gyermekedet 3. zörgő-csörgő zacskót - szünetekben rendben van, de előadás és masszázs alatt semmiképp! Mobiltelefonodat kérjük, csak legvégső esetben hagyd bekapcsolva, hogy ne zavard az előadás és a gyakorlás menetét.
Megkapom az előadás-anyagokat?


Az előadások tartalma az előadó szellemi terméke, melynek másolása, fényképezése és hangfelvétele tilos. Kérjük, tartsd tiszteletben ezt! Ugyanakkor az előadás rövid kivonatát, nyomtatott jegyzet formájában a helyszínen minden résztvevő megkapja.
Mikor lesznek megtartva workshop-ok?


A választható időpontokról egyelőre e-mailben kaphatsz tájékoztatást, kérjük érdeklődj itt: fitocavallo@gmail.com.
Kávét, ebédet tartalmaz az ár?


Mivel nem mindenki szeretne kávét vagy ebédet fogyasztani a helyszínen, ezért a kávé és az ebéd árát nem tartalmazza az ár. Továbbiakról kérjük, érdeklődj a szervezőnél!
Ha van még kérdésem, hol és kinek tehetem fel?


A FitoCavallo csapatának a fitocavallo@gmail.com címre írj, ha még további kérdésed lenne a rendezvénnyel kapcsolatban!
Mennyi ideig tart egy workshop?


A workshop-ok egynaposak, és 10-17 óráig taranak, rövid kávé- és ebédszünettel.
Mennyibe kerül a részvétel egy workshop-on?


A részvételi díj 10.000Ft + ÁFA/ fő, plusz a résztevők között megoszlik az előadó kiszállási díja. Előfordulhat, hogy adott helyszínen terembérleti díj is felszámolásra kerül a fentieken felül. Az adott workshop pontos részvételi díjáról a helyszínt biztosító szervező adhat tájékoztatást. Megj.: az ár a program színvonalához képest nagyon kedvezményes. A részvételi díjat a FitoCavallo - Gyógynövények lovaknak támogatásával sikerül alacsonyan tartani.
Hányan vehetnek részt egy workshop-on?


Minimum 5 fő részvételével kerül megszervezésre az esemény, és maximum 10 főben limitált a létszám. Utóbbinak az az oka, hogy a gyakorlati részek időigényesek. Cél, hogy a résztvevők minél több gyakorlati fogást megtanuljanak, amihez az előadó részéről fokozott odafigyelés is szükséges.
Kiknek javasolt az előadás + workshop?


Lótartók, lovarda tulajdonosok, lovasedzők, lovasoktatók, trénerek, lótenyésztők, valamint a téma iránt érdeklődő állatorvostan-hallgatók jelentkezését várjuk.
Kapok valamilyen képesítést vagy tanúsítványt?


Nem és vizsgára sem kerül sor. Az elsajátított ismeretekkl a lovasok saját lovaikat kezelhetik, egészségmegőrző, valamint teljesítményt javító céllal. Más lovak masszírozására NEM jogosít fel a workshop. Megj.: a lómasszázs elsajátítása többhónapos vagy többéves kurzusok keretein belül történik.