top of page
Poppy Field

FitoCavallo lectures

Ismerd fel, kerüld el!

Felismered a réti növényeket? Ezekkel találkozhat a lovad a legelőn, az útszéleken egy tereplovaglás során, de akár nagy eséllyel lovad szénájába is bekerülhetnek.

Egy részük kis mennyiségben gyógyhatású, nagy adagban azonban megbetegítők lehetnek. Más növényfajok pedig igencsak mérgezők, és semmi keresnivalójuk nincs (nem lenne) a lovad körül!

Ha nem ismerősek számodra a lovad környezetében élő növények, akkor hasznos lehet „A széna és a legelő mérgező és gyógynövényei” c. előadásunkat meghallgatni, megnézni.

Juniper Plant

Mérgező és gyógynövényes előadások

Bevezetésként kezdd ezzel az előadással: mi a mérgezés fogalma, mi hajlamosíthatja a lovadat növényi mérgezésekre, milyen tünetekkel járhat - amelyek felismerése esetén, értesítve az állatorvost, akár elsősegély jelleggel lehet beavatkozni. 

Képnézegetés, diavetítés. A diákon elolvashatod dióhéjban a mérgező növények nevét, mérgező vagy antinutritív hatóanyagait, megtudhatod, hogy melyik részük mérgező és milyen tünetekkel járhat a mérgezés. Ha a téma részletesebben érdekel, akkor további olvasmánynak javasoljuk a Gyógynövények lovaknak, kutyáknak és macskáknak című könyvet, amely számos olyan gyógynövényt is ismertet, amelyek az állatokra nézve kis vagy nagy adagban mérgezők.

 1. rész 

 2. rész 

Ez a videó jelenleg még nem nyilvános.

Premier:
2023.09.01. (tervezett időpont)

Növényfelismerő játék - FitoCavallo Vlog

Wild Plant

Milyen növényfajok találhatók meg
a Gyógynövények lovaknak, kutyáknak
és macskáknak c. könyvben?

Meadow

Mérgező és gyógynövényes vlog

2023. augusztusában indítottuk el a lovak és kutyák közelében élő, gyakori gyomokat, mérgező és gyógynövényeket felismerni segítő videós blogunkat. Kezdő állattartóknak szánjuk, akik még csak most ismerkednek a növényekkel. A videók a FitoCavallo Fb és Insta oldalán érhetők el egyesével minden héten, idővel pedig nyilvánosan elérhetők lesznek a FitoCavallo Youtube csatornán

bottom of page