Miért hatástalanok az izomlazító gyógynövények?

Vannak növényi hatóanyagok, melyek kedvezően befolyásolják az izom anyagcseréjét, segítik a vérkeringést, javítják az izomszövet vérellátását. Csodákra képesek, de néha mégsem. Kivétel nélkül mindig kiderül, hogy a kiváltó ok, vagyis a nyereg lóra alkalmatlansága nem változott.

A rosszul illesztett nyereg minimum, hogy hátfájást okoz, ami aztán sántaságban, izomsorvadásban, teljesítményromlásban, kedvetlenül és ellenállva végzett munkában is megnyilvánul.


Ha például az izmok anyagcseréjét javító gyógynövényeket eszik egy ló a merev, kötött mozgása és hátfájása miatt, akkor 40-50%-os javulásnál többet biztosan nem érünk el, ha eközben a nyereg továbbra is izomsorvadást okoz a ló hátán. Nyilván gyógynövények nélkül még rosszabb lenne a helyzet, de ha lehet, törekedjünk a legjobb eredményre!


Ha megtörténik a nyeregillesztés felülvizsgálata, akkor egy 3-6 hónapos gyógynövénykúra után nagy valószínűséggel abba lehet hagyni a gyógynövények etetését, mert már a növényi hatóanyagok nélkül is megfelelő lesz az izomanyagcsere.


Ha nem vagy biztos a dolgodban, hívd ki tanácsadónkat!

Írd meg véleményedet, tapasztalataidat, de akár kérdezhetsz is tőlünk a fitocavallo@gmail.com címen!


#nyeregillesztés #alapok #lovaglás #terapeuta #izomlazító #izomláz

132 views